Verksamhetsledare ÖSKG/Tjörnedala konsthall

Tjänsten är tillsvidare på 80-100%, omfattningen bestäms i samråd mellan ÖSKG och den som erbjuds tjänsten. Tillträde 211101 eller enligt överenskommelse. Tjänsten inleds med en 6 månaders provanställning.

ÖSKG

Östra Skånes Konstnärsgrupp, ÖSKG är en ideell medlemsorganisation med över 100 yrkesverksamma konstnärer som är bosatta i Simrishamn; Kristianstad; Tomelilla; Ystad och Sjöbo kommuner. Föreningen som grundades 1974 driver en rad projekt som syftar till att bygga nya plattformar för konsten och verka för mötesplatser mellan konst och samhälle. En sådan verksamhet är den årliga Konstrundan som startades 1968. Föreningen driver även Tjörnedala konsthall i Baskemölla, några kilometer utanför Simrishamn. Konsthallen har öppet året om och har cirka 6-8 utställningar per år. Tyngdpunkten ligger på det lokala och regionala kulturlivet med influenser från den nationella och den internationella konstscenen.

Arbetet

Verksamhetsledaren ansvarar för det dagliga arbetet på föreningens kansli och i konsthallen. En viktig del av arbetet är att utveckla, planera och genomföra verksamhetens olika delar, det innebär bland annat att vara delaktig i att ta fram verksamhetsplan och budget. Arbetet utförs i nära samarbete med styrelsen och övrig personal, för tillfället en konstpedagog. Tillsammans med utställningsrådet planerar du och genomför utställningar och programverksamhet. Arbetet innefattar bland annat administration, textproduktion, att skriva ansökningar och rapporter, att kommunicera föreningens verksamhet till medlemmar och samhälle, vakta konsthall, visning av utställningar, schemaläggning, medlemskontakter samt uppföljning av budget. Arbetet är förlagt till ÖSKGs kansli/ Tjörnedala konsthall i Baskemölla. ÖSKG tillämpar målstyrd arbetstid och kvälls och helgarbete förekommer.

Kvalifikationer

- God erfarenhet av att arbeta med ideella föreningar inom kulturområdet

- God erfarenhet av arbetsledande funktion

- God erfarenhet av att arbeta med utställnings- och programverksamhet

- Erfarenhet av att arbeta gentemot kommun, region, stat och myndigheter

- God förmåga att uttrycka sig muntligt och skriftligt på svenska och engelska

- God samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt

- God kommunikativ och social förmåga.

- God förmåga att hantera varierande arbetsuppgifter

- Körkort och egen bil

 

Meriterande för ansökan till tjänsten är:

-Högre utbildning inom: konstvetenskap, konstteori, curatorsutbildning och liknande

-Erfarenhet av arbete med kommunikation och pr

-Brett nätverk inom konst och kultur

 

I ansökan ska följande ingå

- Personligt brev, max 2000 tecken

- CV

- Referenser

- Övrigt som åberopas för bedömning av ansökan.

 

Sista dag för ansökan: 210831.

Intervjuer kan komma att genomföras löpande. Ansökan samt frågor kring tjänsten skickas till ordförande Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Bekräftelse på inlämnad ansökan lämnas senast 210907